Gott Nytt År 2008!

önskar jag alla er som följer min blogg.. :)

Sista passet..

Nu har jag gjort sista stationspasset på LIA:n.. det kommer att kännas konstigt att inte gå dit nästa pass.

Det har varit kanon att vara på F station och jag är glad över att jag fick stanna kvar tills nu. Jag tycker att det kändes bättre att gå nu än i november. Visst var jag lite känslorörd men det gick bättre än jag trodde.

Jaha, vad hände då på det allra sista passet? som "vanligt" så var det väldigt lugnt på larmfronten.. hade hoppats på en hel del larm, det var ju lilljulafton...
Vi skulle egentligen ha en personlig kock (brandman) till vår frukostbuffé men det visade sig att han hade ringt in sig sjuk..
När vi fick reda på det på morgonsamlingen så blev vi lite snopna.. tror jag.. ingen hade ätit frukost och jag kände att min mage kurrade rejält.. vi fick helt enkelt ta tjuren vid hornen och köpa egen frukost..
Ägg, julgröt och smörgås satt fint efter morgonkontrollen av fordonen.

Under dagen fixade jag med lite saker på rummet medans några tränade, slog in julklappar, kollade på fotboll och lite annat..

Senare under dagen/kvällen kom då vårt enda larm!... men det var inget.. tur för mig! varför?! jo, under hela min LIA tid så har jag varit på språng och kommit i kläderna först.. det var jag även den här gången.. det sista larmet visade det sig.. jag hoppade in i stegbilen (stort larm) och väntade in mina kollegor.. förstabilen fylldes och de försvann iväg.. själv så kollade jag och undrade vart mina två medpassagerare var.. "ligger de och sover eller?!"
Det kom ingen... helt plötsligt så ser jag att hävaren rullar ut.. "men va fa...-en.. varför kör de ut med hävaren.. och så lämnar de mig kvar".. jaha, det var bara till att kliva ur bilen, ta av sig larmkläderna och gå upp...  hmmz...

Under dagen hade jag blivit utvärderad.. och när killarna kom in igen så sa H i högtalaren "-samling i lektionssalen... ny utvärdering" hmm.. tänkte jag.. ska de utvärdera en körning som inte var något.. verkar inte klokt.. men sedan kom jag på att han hade skojat med mig.. killarna hade roligt åt det när de kom upp och även på morgonen efter.. fick bjuda på det..
Det enda som är positivt med att jag satt i fel bil är att jag är SNABB..för snabb :)

Jag fick feedback på utvärderingen av styrkeledaren..  Praktisk kompetens som teknisk förståelse, förmåga att lära in, förmåga att utföra, uppträdande på olycksplats, genomföra uppdrag på egen hand.. BRA.
Social kompetens som anpassning i grupp, motivation/engagemang, kommunikation, öppenhet, pålitlighet, omtanke och allmänt uppträdande.. JÄTTEBRA.

Så nu sitter jag här hemma.. och hoppas att killarna blir glada imorgon då de samlas... ;)

.. och naturligtvis så kommer nog alla larm nu... när jag inte är med..

GOD FORTSÄTTNING!

Frölunda brandstation..

ger allmänheten ett litet tips inför december månad OCH julen..

http://tv4.se/klipp/196246/180243.html

Längesedan..

ni hörde något ifrån mig här..

Tack till er som har hört av er via mail och undrat vart jag har tagit vägen.
Jag är bakom kulisserna och bara väntar på att få skriva något spännande.

I mitten på januari börjar jag termin 4.. och DÅ.. får ni några månaders läsning innan jag tar min examen.

Ha det bra tills vi hörs här igen.. :)