Nu är det jul..

och därför önskar jag dig en riktigt mysig jul med massor av fina klappar... ha en fin dag!

Helena

Orklös

..det är vad jag är idag.. efter examinationen i delmoment trafik så blev jag illamående och spydde... haha näää, jag blev godkänd. Har mått illa hela helgen och även idag. Jag valde att inte vara med på rökdykningen idag, vilket var trist.. övning är alltid bra.. men jag tror att värmen, ansträngningen och mask för ansikte hade förvärrat situationen.

Jag har  vilat hela dagen, men nu måste jag läsa lite brandteori.. det är så mycket att lära sig och inget är självklart.. rörigt helt enkelt..men jag vet att det kommer att lossna ju mera vi pratar brand och övar brand.
Imorgon är det brandprov och examination grupp, trafikolycka. Vi kommer att bli poängbedömda enskilt. Detta resultat kommer att slås ihop så att vi får ett gruppresultat.. känner som det är i dagsläget, att jag kan de olika positionerna... hoppas att jag drar full pott.. vi kommer att få lotta ut positionerna och dessa är: räddningsledare, säkerhetsman, sjukvårdare, chaufför/verktygsman och avspärrare/losstagare/sjukvårdare.. ska försöka att ta med kameran så jag kan lägga in några bilder..

Imorgon åker jag hem för "jullov" även om vi har ett prov att läsa till och en rapport att skriva... fram till januari 2007.

Gokväll.

Fredag

Hellosan! nu är det fredag och här hemma är allt huller om buller.. har packat alla mina kläder,  plockat ner lite lampor och så... hyresvärden har varit här och tagit bort min dimmer i vardagsrummet och satt upp den vanliga strömbrytaren..  har hunnit att skriva ett andrahandsavtal till nästa hyresgäst... du vet, jag är kräsen och har valt gäst med omsorg.. och då blir det naturligtvis en person som inte röker inomhus eller som har husdjur... mest för att jag är inte gillar rök och är allergisk mot päls.

Har varit på blodgivarcentralen idag, lämnat blod till behövande... har varit brist på blod ett tag och nu måste kylen fyllas upp igen.. lärde mig även att jag som är A- får ge till A- och till AB- sedan kan jag ta emot blod från A- och O-... så du som är A- har fått lite ny information kanske.. ler..
Det var sista gången jag var i K-na och lämnade blod, nästa gång blir i Gbg så jag hoppas att "tanterna" är lika trevliga där som de är här i K-na... känner ju lite personal här hemma. Fick en fin liten glaslykta av Henrikas mamma.. Henrika är min fd arbetskamrat.

Vad har jag mera gjort idag... jo, jag har köpt nya gardiner som ska pryda hemmet i Gbg, svarta "trådgardiner".. kommer att bli hur snyggt som helst.. nice... sedan har jag bara suttit och messat lite på msn... trevligt sätt att fördriva tiden hemma och på skolan.

Nåja, nu är det helg och jag ska ner i tvättstugan och kolla om det finns någon ledig tvätttid till mig nu...

Trevlig helg!

Shoppat..

Hello.. nu är jag hemma i Blekinge... :) skönt att slippa korridoren och fuktrummet på skolan..

Har varit på stan hela dagen, köpt lite fler julklappar och handlat nya vita blomkrukor till mitt nya hem... ska bli så roligt att få inreda det! I like.... :) snart bär det av till Göteborg.. ska upp med alla kläder på lördag... sedan är det nästan bara möblerna kvar.. men det blir under jul-nyårs helgen..

Har kollat lite på tv precis... "du är vad du äter"... idag handlade det om en tjej som bara åt godis, chips, snabbmat, kakor och drack läsk... hjälp... hon är ju värre än mig... tror det får bli ett nyårslöfte för min del, jag menar att dra ner på mitt godisätande... får bli lördagsgodis som barnen.. haha.. faktum är att jag inte tycker att det är så gott längre... men jag äter det ändå.. brist på annat kanske..eller på regnet, vinden och mörkret.. inte vet jag.. vet du??

Nu ska jag gå och läsa lite brandteori... prov på tisdag...

Må gott.

Vill hem..

sitter mest och väntar på att sista lektionen ska börja... kl. 12:30... många timmar till... och några i klassen har redan stuckit hem.. bläää... det är mycket nu... längtar tills januari 2007 då det mesta har lagt sig och jag kan börja koppla av och ta en sak i taget.. nu är det mest huller om buller och allt på en gång...även om jag är duktig på att hantera många saker i taget.. så är det drygt.

Sitter och lyssnar på house...men det livar inte upp direkt..mest bara tragg.. samma hela tiden... ska byta musik nu...

Solen är framme... tjoho... va gott... :) hoppas att översvämningarna sjunker/rinner undan och att de som bor i Partille, Mölndal och Kungsbacka klarar sig bra från för mycket skador.

Bäst att packa lite så det är klart... tjo!


Wow..

..det fungerar att logga in...tjoflöjt.

Igår tänkte jag sätta in några bilder från fotbollsliret...men de blev inte tillräckligt bra, får ta det en annan gång... hmmz... va gör jag inte för din skull... ;) nåja, va med och lirade boll med killarna i klassen... skoj... fick en tjottablängare mitt på näsan... (var målvakt) inte nice, men det gick över ganska snabbt. Hände inte så mycket annars... hade en lektion i genus (manligt-kvinnligt) några timmar... intressant som vanligt, speciellt roligt när vi har en lärare som är rolig, smart och pedagogisk...

Idag har vi haft tråkiga lektioner.... säkerhet i kommunen... babbel babbel... vad innebär säkerhet, vad finns det för risker och vad/hur kan vi förebygga och återgärda dessa... babbel babbel... efter lunch fortsatte vi med rapportskrivning...kan redan...har gjort det ett antal gånger... men nu ska vi inte göra enligt högskolan, men ändå...kli i huvudet... undra hur det ska gå för dem som aldrig har skrivit en rapport... stackare... jag tycker mest att det är drygt.. vill hellre lära mig annat..men å andra sidan så är det nog förebyggande jag vill arbeta med efter skolan så det är väl bäst att jag fokuserar på rapportskrivning och risker...

Tänkte springa idag...men det blir mörkt så fort på eftermiddagen och jag känner inte för att springa på slingan själv... Emelie är yr i bollen med flås och flämt så hon vilar denna veckan.. säkert ett virus.

Nu har jag printat ut en massa som förberedelse för jullovet och arbetet vi ska göra.. och så blir det prov dagen efter vi kommer tillbaka... jullov... nope! får bli vårlov i april istället...då bär det förmodligen iväg till Budapest... det är på tapeten nu... :) älskar ungersk mat, mycket att se och göra där också... och hyfsat billigt... :)

tja!

Sommarminnen..

..sitter här och tänker på sommaren som var... sol, värme, äventyr, skratt, lycka och fotojobb...hoppas nästa sommar blir lika bra.. nu kommer jag inte att vara i vackra Karlskrona utan i stora Göteborg.. får se vad staden har att erbjuda mer än Liseberg, friidrott och shopping... :)

Nu är det höst/vinter.. vet i kattsingen vad jag ska skriva... känns mer som höst men egentligen så är det väl vinter nu.... eller?! hmmz... bara snön och kylan som fattas...fast, jag vill varken ha kyla eller snö.. jag är en sommarflicka... ler.. dock har jag köpt alla klappar och det känns ju skönt men mindre bra i plånboken... kan ju inte påstå att jag är snål... äää... fast det kanske jag borde vara nu när jag pluggar.... nja, inte snål men mera ekonomisk... jag är inte det... kommer nog aldrig att bli det...jag menar ekonomisk... sitter fortfarande och tänker på sommaren och mina bilder som togs då... här kommer två utav cirka 120 bilder..gokväll.

Modell

brandman


En bra dag... :)

Hellosan i regnet.. nu är jag här igen... sitter och lyssnar på Freestyle-Fantasi.... mmm... härligt att kunna fantisera... det bör du göra ibland (om du inte redan gör det..) livet blir så mycket roligare då... tycker jag.. ;)

Idag har vi haft rökdykning med riktig eld och värme... var dock inte speciellt varmt.. det var ju första gången vi provade på det.. så lärarna var snälla... haha...vi fick gå in tre gånger per par... så det gav lite... jag och Christian fick lite tips... det är rökdykare 2 som pratar med rökd.ledaren, drar slang medan rökdykare 1 är den som tar besluten om vad som ska göras.. eller hur vi ska söka "huset"...
Att rapportera om referensrum till rökd.ledaren är viktigt då denne oftast ritar hur det ser ut där inne utifrån vad vi talar om... händer det något och andra rökdykare ska in så blir det lättare för dem att hitta oss... dessutom ska vi tala om för rökd.ledaren vilket varv/håll vi söker.. också detta för säkerheten.. nja, det var väl det vi fick på vår feedback... ett plus var att vi jobbade bra ihop... pratade med varandra och agerade lugnt.
Några trevliga studenter från Helsingborg var och filmade och intervjuade mig och Emelie om hur det är att vara tjej inom räddningstjänsten, varför vi valde att söka in till brandman och lite så... trevligt.
Hoppas deras film blir bra.. haha... vi ser nog inte så nice ut på den filmen...
Efter en praktikdag så är de flesta i klassen ganska trötta och slöa.... jag vilade 45 minuter då Emelie åt lunch...

I eftermiddags... efter lunchen, medan det var ljust så var jag och Emelie UTE och sprang.... ååå... det har jag inte gjort på 1,5 år... senast var förra våren.. det kändes bra i foten idag, vilket jag är glad för... vi sprang inte så långt men nu i början räcker det...

Några bilder från dagen kommer här.... mycket nöje.

"Villan"
Övning i villan..

Allt på..
Dags för mig att gå in..

Jag och Christian går in..



Pratar med Magnus..
Lite feedback från vår lärare..

Rökdykledare
Jag passar slang..


Tisdag-onsdag..

Vet inte vad jag ska ha för överskrift idag... sitter på rummet, har rullat ner, tvn är på... myslampan tänd...
Jag är trött och frusen idag.. skrev inget igår.. men dagen var mycket bra.. vi hade genomgång i rökdykarfysiologi.. intressant och lite självklart.. efter lunch fortsatte vi med rökdykning med skosula... alltså ingen syn... hihi.. kort kommer snart..  du får se lite hur det såg ut för min grupp...vi hade skoj när vi gick efter och kollade våra kompisar och hur det faktiskt ser ut.. haha... jag och Christian körde ihop och vi fick ett stort rum som var helt öppet.. jag var försterökdykare så jag bestämde mig för att hålla höger hand i väggen och söka av rummet utifrån det.. Christian trodde han var bakom mig när jag frågade honom var han var.. i själva verket var han snett bakom.. ca två meter... vi snodde runt med slangen i rummet... men hittade ingen docka... när vi hade gått ett varv kom vi på oss med slangen, den låg väl inte sååå bra... runt hela rummet istället för bakom oss utifrån trappan...ups... iallafall så fick vi följa slangen och på så sätt hitta tillbaka för att rapportera att vi var på väg ut...
På kvällen var jag och E och tränade lite styrka och sedan bastade vi i en halvtimme.. det var skönt och jag somnade iallafall gott på kvällen.

Sökteknik

Idag var vi uppe i ottan kändes det som.... vi började kl 08 och det var fortsättning på gårdagen... rökdykning i discorök... det var roligt och alla körde med samma "partner" som igår.. själv så tror jag att det är bra.. vi lär känna varandra och hur vi är, tänker och jobbar...det blir inte så hattigt.. det gick bra för mig och Christian... och för alla andra också... tror jag..

Nu är någon grupp tillbaka i korridoren..det hörs... alla är överivriga på att träna och vissa tränar två - tre gånger per dag... lite väl.. kan jag tycka... en gång per dag räcker gott för mig.. även om jag inte tränar varje dag... ikväll ska jag slappa med en skvallertidning... :) och äta lite godis... mums..

Ny vecka..

och vi närmar oss ett nytt år med stormsteg.. :) för mig innebär det otroligt mycket.. och jag ser allt som positivt.. vi kan väl börja med att säga att jag snart har gjort en termin på "Räddningsskolan" detta med både lärdom, spänning, nervositet, glädje, "tristess".... hmmz...kan jag skriva så... nästa termin blir tuffare, för då händer det mera på skolan och koll bör jag ha till viss del.. :)
Foten börjar läka bra och jag längtar tills jag kan börja springa igen, men framför allt att få börja spela tennis igen.. det är helt klart det roligaste jag vet..  ovanpå utbildningen och dess väg mot ett "slut"... fniss... ja, tiden springer iväg och snart är jag då i mål... optimist.... så ska jag flytta till en STORstad... hehe.. den är större än den jag för närvarande bor i... det blir kosan till Göteborg... och det ska bli såå roligt.. det händer ju en massa där.. och det lär väl inte bli utnött på en gång.. får jag hoppas... shopping i massor, fika, restauranger, sevärdigheter, sport, nöje....japp, massor med saker att göra om dagarna då jag är ledig och hinner... tjoho! ja-a... så nu förstår du att jag ser framemot ett 2007....  :)

Yeeess!!!

nu är det fredag.... och vi ska få åka hem... tjoho!!! FREDAG..... mmm...yeees!! ;)

Det har varit en bra dag i skolan... brandförlopp med en och en annan pollett som har trillat ner... övat att koppla ihop "kyrkan" och lite slangar till rökdykarledaren och rökdykarna... övat på att "spruta" lite.... rullat ut slangar och lite så... oj, va snett.. här rullar vi inte ner några koner... hahaha.... yeees!!! fredag... nu bär det hem.... trevlig helg... :)