07:15 går larmet..

.. prio 1, båtpersonal.. jag hänger på båtkillarna ut.. en äldre herre har andnöd.. han bor på Styrsö.. en av söderöarna...vi tar båten Folke och beger oss... först så åker vi till Saltholmen och plockar upp ambulanspersonalen... väl ute på Styrsö så möter brandmän upp vid kajen... den 89 årig herren mår bättre och kan ta sig ombord gåendes... när vi har lämnat av alla på Saltholmen så åker vi in och äter lite frukost.... Några deltidare ska ha övning på Donsö i helgen och båtkillarna blir ombedda att hämta all utrustning och mat i Kullavik för att sedan köra detta till Donsö.. jag följer med en runda till.. fast nu är det stridsbåt 90 som gäller.. militärens gamla båt... den gör 40 knop...
I början går det bra.. men efter alla vikar så börjar vågorna komma.. det är en rejäl blåst uppe i Gbg, som är på väg att öka i styrka... iallafall så kommer det två meter höga vågor och att rulla och studsa på dem är kul till en början.. (har filmat den snutten.. får se om det blir något)... men efter ett tag blir jag lite sketas.. det känns som om båten ska gunga runt... och jag längtade tills vi skulle komma fram till Kullavik... lite innan Kullavik så tänds motorlampan... Efter det att vi har lastat alla saker så börjar vi köra hemåt men får snart vända för att kolla upp varför motorlampan inte har släckt.. vi fyllde på med vatten och kollade slangar.. eftersom lampan inte släcktes och temperaturen ökade ju mera vi gasade så får vi helt enkelt åka på tumgång hem.. cirka 12 knop. Vi är lagom tillbaka på stationen vid 12.30 precis när första bilen och stegbilen drar iväg för lunch.. jag, Claes och Daniel åker efter och på restaurangen äter en rejäl lunch... man blir hungrig på sjön.... :) hummersoppa, fläskytterfilé med stekt potatis och bearnaisesås och jordgubbsglass till efterrätt..

Vid 13.40 får vi ett automatlarm på Brännö och det innebär att vi ska åka båt igen... här har jag varit ute med båten i 4 h.. och så får vi ett larm där jag måste åka ut med båten igen.. det visar sig att killarna inte behöver åka båt så ofta.... vi lastar över nödvändigt material och kliver ombord på Folke igen...en bit ute på havet så blåses allt av.. Henrik en kille i laget har varit borta på skolan där automatlarmet gick.. (en kille i laget)..

På eftermiddagen var det då  dags för en liten orientering och brandöversyn av några fastigheter i ett område... vi kikade runt lite.. kollade rökluckor och tillkomlighet... tur att vi beslutade oss för att kolla en röklucka.. den fungerade inte tillfredsställande så vi kikade runt i de andra trappuppgångarna där samma problem fanns.. detta är något fastighetsägarna måste kolla över..
Jag och Hasse var uppe på en vind och kollade en lucka.. wow.. den fungerade.. men vi kunde inte stänga den innefrån så jag och Claes tar stegen upp och fixar detta...

Väl hemma på stationen vid 16.30 så blev det endast till att vänta ut tiden för hemgång.. för det kom inte några fler larm..

image174
Kajen där räddningstjänstens (F) båtar står tillsammans med kustbevakningen och polisen.

image175
Stridsbåt 90 och så Folke

image176
Något är vajsing med motorn...

image177
Deltidarna ska öva på Donsö.. här langar vi över allt från stridsbåt 90 till Folke.


image179
En del av mitt lag

image180
Områdesorientering .. på väg upp..

image181
.. för att stänga en röklucka som vi öppnade invändigt..















Kommentarer
Postat av: mikael johansson

Kul blogg att läsa i :-) Skrattade väldigt gott att ni var tvungna att använda stegbilen för att stänga rökluckan på taket. Underhållet i trappuppgångar är inte nåt vidare värst. Behöver ni hjälp så ring oss ;-) Lycka till vidare!

Postat av: Helena

Ja.. det är tråkigt att fastighetsägare och nyttjanderättsinnehavare slarvar med underhåll och uppdateringar i trapphusen. Stigaledningar används inte av många stationer då de inte är att lita på. När det gäller rökluckan/orna så var det vårt enda alternativ.. att ta stegen upp och trycka ner luckan.

Tack för lyckönskningen och för att du gillar bloggen!

He:)na

2007-10-11 @ 14:20:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback